VERVANGEN ELEKTRA

Wanneer het elektra in een bestaande oudere woning verouderd is komt vroeg of laat het moment dat de oude elektrische bedrading en het complete electra vervangen moet worden. In de meeste gevallen komt dan ook de meterkast of ook wel groepenkast aan de beurt.

Oude bedrading vervangen

Vroeger werd de elektra bedrading namelijk in metalen pijpen of in stoffen mantels verwerkt in de muren of plafonds van een jaren 30 woning. Het gevaar, zeker bij de stoffen elektra mantels, is dat er makkelijk brand kan ontstaan mocht er ergens een kortsluiting zijn.

Tegenwoordig wordt om de elektrische bedrading kunststof gebruikt met verschillende kleuren namelijk rood, blauw, geel/groen en zwart. De draden worden getrokken door een elektricien door een pvc pijp en komen dan samen in de centraal doos.

Vanuit de centraledoos kan er met een schakeldraad en de schakelaars in uw woonkamer of slaapkamers de verlichting aan en uit gedaan worden. Het koppelen van de oude stroomdraden met een stoffenomhulsel is nauwelijks te doen en met nieuwe bedrading is dit allemaal een stuk makkelijker geworden.

Veilig uw electra vervangen

De oorzaak van verslechterd elektra is dan ook vaak dat de metalen pijpen waarin de leidingen verwerkt zijn gaan roesten. Of dat er scherpe randen zijn ontstaan in het metaal waardoor de elektra draden “verdrukt” komen te zitten. Dit is dan ook de reden dat de elektriciteit aangelegd moet worden.

Omdat elektrodraden getrokken worden met een trekveer is de kans groot dat de stoffenmantel kapot gaat en zo bloot komt te liggen in de metalen leiding. In sommige gevallen kan er een vonk ontstaan en het is meestal die vonk die er voor kan zorgen dat er brand ontstaat tussen uw plafond of wanden met alle gevolgen van dien.

Electra werkzaamheden

Werken met elektra is op zijn zachts gezegd een uitdaging, daarom zijn al onze elektriciens gediplomeerd, werken accuraat, beschikken over jarenlange ervaring en zijn netjes en beleefd in de omgang. Electra is een onmisbaar onderdeel in huis en bedrijf en moet met verstand van zaken worden aangelegd.

Wat houd het vervangen van elektra eigenlijk in? Bij vervanging van het elektra worden oude stoppen en de elektra draden vernieuwt. De nieuwe automaten zijn voorzien om zo de spanning in een woning en de groepenkast veel beter te kunnen verdelen zodat deze nauwelijks overbelast kunnen raken en uit zullen slaan.

In sommige gevallen zal de groepenkast vervangen moeten worden omdat er door een uitbreiding meer automaten in de kast gemonteerd moeten worden. Ook kiezen mensen er vaak voor om extra stroompunten te plaatsen in hun huis of laten ze meteen een goede aarding aanleggen door middel van het laten slaan van een aardpen. Een aardpen in combinatie met een goede aardlekschakelaar in uw meterkast zal uw complete elektra installatie een zeer goede beveiliging bieden tegen overbelasting en blikseminslag.

Om de stopcontacten te laten verplaatsen of te verleggen zullen er nieuwe elektra draden getrokken moeten worden naar de nieuwe stroompunten ( stopcontacten ) toe. In de muren worden deze vaak gevreesd en bij plafonds worden de pvc leidingen altijd boven op het plafond gemonteerd.

Wij kunnen verschillende producten en diensten leveren op het gebied van elektra.

Het vervangen of uitbreiden van elektrische installaties voor uw woonhuis of bedrijf.
Onderhoud en renovatie of het verplaatsen van uw meterkast.
Oude elektra draden vernieuwen.
Aarding aanbrengen voor uw woning.

Sleuven frezen

Als de oude elektra bedrading eenmaal vervangen moet worden kiezen de meeste mensen ook meteen om stopcontacten of andere stroompunten te laten verleggen. Omdat de meeste bedrading in pvc buizen word getrokken zullen er eerst nieuwe sleuven gevreesd moeten worden in de bestaande muren. Sleuven laten frezen is een klus waar geen een elektricien dol op is. In plaats van een ouderwetse steenbeitel kan er tegenwoordig gebruik worden gemaakt van een elektrische sleuvenfrees.

Deze frees slijpt direct 2 gleuven naast elkaar ( op de juiste maat ) zodat alleen nog maar het tussen stuk verwijdert hoeft te worden. Door een goede afzuiging van een stofzuiger maakt het het gleuven frezen een stuk makkelijker en u heeft bijna geen last van stof meer.

© Copyright 2019